Op weg naar huis

Het is 6 uur als we Berg en Dal verlaten en een kwartiertje later rijden we het Krugerpark uit bij de Malelane gate. We gaan op weg naar Pietermaritzburg. We rijden door een fraai landschap en voelen ons echt thuis in deze bekende omgeving. Mooie velden, wilde bloemen in de berm, koeien op het land.


Bij Volksrust rijden we onze provincie KwazuluNatal binnen. Na de lunch verschijnen de Drakensbergen al in de verte.
In Ladysmith gaan we even langs de moskee, een soort suikerwerkje.
Om kwart over 3 komen we aan bij Sjors en Fiona (neef van Eef). We hebben over 700 kilometer zo’n 9 uur gedaan. Een heel warm welkom van tante Bep en ook Dirk en Sjors en Fiona zijn erg blij ons te zien. We knuffelen wat af!

We praten bij over het afgelopen jaar, onze avonturen en hun leven. Na heerlijker spareribs zitten we nog gezellig na te praten en dan naar bed, voor het eerst niet in onze tent!

We hebben allebei als een blok geslapen. Het is 6 uur en we draaien al wat in bed. Eef gaat bij tante Bep op bed theedrinken en Co werkt even wat op de computer. Na het ontbijt rijden we naar Durban. Daar brengen we de tent naar Howling Moon voor wat kleine herstelwerkzaamheden. En meteen regelen we een quote voor het vervangen van een stuk VPS op de bumper. We hebben een heerlijke dag in Durban. We vieren ons 1 jaar op reis zijn met een lekker taartje.
Eind van de middag gaan we naar Rob en Cathy (neef van Eef). Alle familie komt naar hen toe om samen te braaien. Dat is lang geleden! We hebben een heerlijke, gezellige avond.
Van links naar rechts: Dirk, Co, Mick & Chandelle, Michael & Heather, Evelyn, Sjors & Fiona, Jill (moeder Cathy), tante Bep, Rob & Cathy.

Vandaag een familiedagje. Met tante Bep en Dirk gaan we bij hun nieuwe huis kijken. Over 2 maanden is het zo ver, dan gaan ze verhuizen! Sjors neemt ons mee naar een ander deel van zijn bedrijf. We rijden dwars door de weilanden om naar zijn koeien te kijken. Wel grappig, tussen de koeien lopen ook zebra's en wildebeesten enzo. Na de lunch bezoeken we Michael en Heather en later Mick en Chandelle. Zo leuk om hun huizen te zien en wat meer van hun leven mee te maken. 's Avonds halen we chinees en we hebben een gezelllige avond samen.

Zondag 3 april, we gaan richting huis. Een apart gevoel. Voorbij Durban zien we de suikerrietvelden en de zee, een teken dat we er bijna zijn.

We drinken eerst nog even gezellig koffie bij Pieter en Hanna (nicht van Eef).

Het is 12 uur als we Umtentweni binnenrijden.......Nog 2 posten te gaan, dus wordt vervolgd!

Voor meer foto's zie map 63. South Africa in de gallery.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten