Over ons

"I have a dream"

Het is belangrijk om dromen te hebben. Wij gaan een stap verder en proberen onze dromen werkelijkheid te laten worden! Eind 2005 emigreerden wij vanuit Nederland naar Zuid Afrika. We hebben geen dag spijt gehad van deze stap. De afgelopen jaren hebben we veel gereisd in Zuidelijk Afrika. Hoe meer off road in de bush en hoe minder faciliteiten, hoe beter! En nu is het tijd voor de volgende stap: een reis van het zuidelijkste puntje van Zuid Afrika (Cape Agulhas) naar het noordelijkste puntje van Noorwegen (Nordkapp). We hopen op 1 december 2014 te vertrekken en verwachten een jaar te reizen. We hebben besloten om door West Afrika te rijden, een spannende expeditie. We denken na ongeveer 3 maanden in Europa aan te komen. Evelyn kent Afrika beter dan Europa, dus hoogste tijd dat daar verandering in komt! Het idee is om door 52 verschillende landen te reizen. Aan het eind van de reis zullen we onze auto en onszelf naar huis verschepen op een containerschip. Nostalgie voor Co, want zijn vader heeft vele jaren op de grote vaart gewerkt. We realiseren ons dat het een uitdagend avontuur zal zijn. We hopen dat we onze ervaringen met jullie kunnen delen via dit blog en dat we jullie inspireren om ook je dromen waar te maken!


Co is een ervaren 4WD man. Het terrein kan hem niet heftig genoeg zijn, met veel beheersing en tact weet hij altijd het doel te bereiken. Zijn specialiteit is koken. Hij is in staat om van een paar ingredienten een heerlijke maaltijd te maken. En dan hebben we het nog niet over zijn zelfgebakken brood, braai en potjiekos, die zijn ronduit verrukkelijk. Co is een man van actie, hij is gestructureerd en denkt vooruit. Laat de planning over aan Co en je weet zeker dat het gebeurt en ook nog op tijd. Co geniet van het ontmoeten van mensen tijdens onze reizen en maakt schitterende foto's. Het sleutelen aan een auto is niet zijn hobby, vandaar dat hij enorm van onze Prado houdt - een betrouwbare, fantastische auto die ons overal naar toe brengt.


Ookal rijdt Evelyn graag, navigeren is haar op het lijf geschreven. Zij loopt regelmatig voor de auto uit om ons door het terrein of water te loodsen. Ze is een ster in het uitstippelen van routes die ons langs interessante plekken leiden. Evelyn is vriendelijk en heeft eindeloos geduld, waardoor ze ons uit menig moeilijke situatie weet te praten. Zelfs als alles tegenzit, weet ze nog iets positiefs te zien. Evelyn geniet van de natuur en is nieuwsgierig naar andere landen, culturen en mensen. Ze heeft een passie voor fotograferen. Evelyn kijkt er naar uit om 335 dagen in de tent te slapen en lekker samen te genieten van het kamperen. 
September 2014: door de Ebola in West Afrika zijn we genoodzaakt onze plannen aan te passen, voor meer info zie: 88 + 121 = 209