LAATSTE EDITIE: weer thuis! (Nederlandse versie)

Jippie we zijn thuis! We rijden de driveway op naar ons huis. Ongelooflijk dat we op 24 maart 2015 hier voor ‘t laatst waren. Thuis na meer dan een jaar reizen. Wat een fantastisch gevoel!


71.486 kilometer gereden en 56 landen bezocht, wat hebben we genoten! Zoveel gezien en meegemaakt. Een overdosis aan mooie, spannende en bijzondere momenten! En wat hebben we veel leuke mensen ontmoet en zelfs nieuwe vrienden gemaakt. Heel speciaal waren ook de dagen die Roos met ons is meegereisd, zo fijn om live met haar een stuk van onze reis te kunnen delen.


Op ons blog hebben we geprobeerd jullie mee te laten genieten met onze belevenissen. Europa was heel bijzonder door het gemak waarmee we reisden, de combinatie van cultuur en natuur, het heerlijke eten, en de vrijheid om overal te kunnen kamperen.


In Afrika was het een uitdaging om plekken te vinden om te kamperen, om goed eten te vinden, om visa te regelen, om staande te blijven in het chaotische verkeer en op verschrikkelijk slechte wegen en ondertussen ook te genieten van de natuur en de mensen.


Cape2nordkapp is eigenlijk Nordkapp2cape; wat was het magisch om van het Noordelijkste puntje van Noorwegen via de evenaar naar het Zuidelijkste puntje van Zuid Afrika te rijden!
We hadden nooit verwacht dat we zoveel mensen ons blog zouden volgen. Uit 107 verschillende landen bezochten mensen ons blog! Vooral onze trouwe volgers willen we bedanken voor alle support en de leuke en lieve reacties die we op Facebook, het blog en per mail kregen. Het motiveerde ons om consequent aan ons blog te blijven schrijven en de aanmoedigingen die we kregen gaven ons inspiratie op momenten dat het wat pittiger was. Lieve allemaal, nogmaals heel veel dank.


Onze reis was onmogelijk geweest als onze vrienden Dave & Elena en Doug & Greer er niet waren geweest. Dave is minstens 3 maal per week langs ons huis geweest om te controleren of alles ok was, hij heeft het onderhoud aan het zwembad gedaan en onze post verzorgd. En Doug heeft er voor gezorgd dat het gras regelmatig gemaaid werd. Voor ons heel bijzonder dat we konden reizen zonder ons druk te hoeven maken om ons huis of tuin. Allebei ontzettend bedankt, we voelen ons gezegend met zulke vrienden!Wat fijn om op onze veranda te staan met een trots gevoel. We gaan weer genieten van ons leven thuis en koesteren onze belevenissen van het afgelopen jaar!

Veel liefs,
Co en Eef

6 opmerkingen:

 1. Co en Eef, Wat kan ik hier nog aan toevoegen......het enthousiasme én de levensrijkdom spatten er van af. Gedurende de hele tijd is dat voelbaar geweest en zelfs nu maakt deze afsluiting bij mij emoties los :')
  Dat komt niet door de medicatie die ik gebruik maar door jullie enorme doorzettingsvermogen om telkens weer velen mee te nemen, te boeien én te binden met prachtige, spannende reisverslagen en beeldmateriaal. Wat ontzettend fijn om te lezen dat jullie nu ook weer thuis zijn. Bedankt Co en Eef dat ik mee heb kunnen reizen in jullie persoonlijke leven. Heel veel liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Paul, nou van jouw commentaar krijgen wij ook tranen in onze ogen hoor. Zo lief hoe Loes en jij met ons mee hebben geleefd. Mensen zoals jullie hebben een gouden randje aan onze reis gegeven! We zijn blij dat je er zo van hebt genoten. Dikke kus, Co en Eef x

   Verwijderen
 2. Geweldig! Wij hebben met jullie meegereisd vanaf het begin. Een heel intensief jaar was het en jullie zullen nu best wel moeten afkicken. Misschien een update over jullie ervaringen na een paar maanden weer thuis? Zo'n jaar moet eerst bezinken.Geniet van het leven weer thuis en leuk om in de toekomst weer wat te lezen!! Cara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Cara, zo bijzonder dat jullie vanaf het begin ons hebben gevolgd. Erg leuk. Goede tip om over een paar maanden te posten hoe het ons is vergaan en hoe we terugkijken op de trip. Het bloggen is trouwens erg verslavend, dus wie weet verzinnen we in de toekomst wel weer een nieuwe bestemming ;-)

   Verwijderen
 3. Hoi Co en Eef,
  Het jaar is om gevlogen. Ik vind het knap van dat jullie al de landen hebben bezocht en vooral dat jullie deze hebben laten zien aan 'de volgers'. Ik heb genoten van jullie verhalen, ik heb geen pagina gemist. Van de Mol, de boot naar Engeland, Europa, de Noordkaap, incognito in Nederland, West Sahara (...), Gambia, het Kruger park, de Zuidkaap en het thuishonk Durban. Door jullie geweldige wijze van (be-)schrijven en schitterende foto's heb ik het gevoel dat ik een stukje van het betreffende land heb leren kennen. Als je zoveel kilometers door de vele landen rijdt moeten jullie wel een ijzeren doorzettingsvermogen hebben en natuurlijk alles tot in de puntjes hebben voorbereid. Dank jullie wel voor de verhalen, ik zal ze missen. Ik wens jullie samen een fijne tijd toe waarop jullie lekker kunnen genieten van de indrukken en terug kunnen kijken op afgelopen jaar.
  Met vriendelijke groet,
  Rudolf (collega van Roos)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Rudolf,
  Wat leuk om te horen dat je ons het afgelopen jaar vanaf het begin gevolgd hebt en genoten hebt van onze verhalen en foto's! Wij missen (het schrijven aan) ons blog ook, het was zo'n onderdeel van onze dag tijdens de reis. We zijn blij dat we consequent geschreven hebben en de foto's hebben gedaan - nu kunnen we ervan nagenieten!
  Bedankt voor je leuke bericht.
  Groetjes,
  Co en Eef

  BeantwoordenVerwijderen