EXTRA EDITIE: bestemming bereikt @ Cape Agulhas!

Vanmorgen schijnt de zon en we gaan op weg naar het meest Zuidelijke puntje van het continent Afrika. We rijden eerst door Franschhoek, een leuk plaatsje dat middenin het wijngebied ligt.
We passeren het Hugenoten monument en zien een dikke wolkenlucht over de berg hangen.

Als we de pas oprijden komen we in de wolken terecht. Helaas blijft het daarna erg donker en bewolkt weer. De voorspelling zegt iets heel anders :-(

Rond Grabouw zijn allerlei fruitkwekerijen. De bomen zitten vol en de mensen zijn druk bezig met de pluk.


Wij steken door naar de kust en bezoeken Hermanus. Hermanus is bekend om zijn walvissen, helaas niet op dit moment. We gaan in een restaurantje zitten om ons blog te posten, we zullen dit nog missen als we weer thuis zijn! Hoogste tijd om boodschappen te gaan doen, de koelkast en voorraad la zijn behoorlijk leeg. Na de lunch gaan we weer verder. Het landschap verandert, hier is vooral akkerbouw. In Zuid Afrika is al langere tijd droogte en veel gebieden hebben een waterrestrictie. Het is ook opvallend hoe leeg alle dammen zijn onderweg. Het is erg geel en droog. Je kunt precies zien waar normaal riviertjes lopen, daar is een groene strook door het land heen.


Aan het eind van de middag komen we aan in Cape l’Agulhas.
We rijden meteen door naar de vuurtoren.
Dan is het moment aangebroken: we wandelen samen naar het meest zuidelijke puntje van Afrika. Hier komen ook de Atlantische en de Indische Oceaan bij elkaar.

BESTEMMING BEREIKT @ CAPE AGULHAS


We zijn hier eerder geweest, maar nu voelt het totaal anders. Het is een bijzonder moment. De hele reis trekt even aan ons voorbij. Vanaf het moment dat we thuis weggingen, tot de Noordkaap en nu hier! 357 dagen onderweg geweest. Echt fantastisch dat we het bereikt hebben. Nu rest ons nog een paar weken om thuis te komen. Dus blijf ons blog volgen!

We vragen bij de vuurtoren of we bij de zee mogen kamperen. Helaas dat mag niet, het is een Nationaal Park. Er is wel een camping iets verderop. We staan met zicht op de vuurtoren.
Als de avond valt, zien we de zon ondergaan. Een mooi beeld om bij in slaap te vallen!Voor meer foto’s zie map 63. South Africa in de gallery

Geen opmerkingen:

Een reactie posten