Strolling around in the Cape region

Op ons gemak staan we op en dan rijden we naar Bloubergstrand. Vanaf hier hebben we mooi uitzicht op de Tafelberg.
Een paar straten verderop wonen Ron en Maja, waar we gaan koffiedrinken. We kennen hen van een eerdere trip in Namibië en we delen met hen onze passie voor reizen.
We wisselen onze ervaringen uit en ze hebben nog een paar tips voor campings in de Kaapregio. Het is erg gezellig. Aan het eind van de ochtend rijden we naar Kaapstad, waar we de Waterfront bezoeken. We slenteren in het zonnetje rond en proeven de sfeer.


Zo heerlijk dat we allebei niet het gevoel hebben dat we van alles moeten. De weken in Zuid Afrika gebruiken we eigenlijk om een beetje af te kicken van het reizen en dan is het heerlijk om op bekend terrein te zijn. We rijden via Camps Bay en Hout Bay naar Chapmans Peak. Dit is een schitterende bergpas langs de zee. De zee is zo mooi blauw!Onderaan de pas is een camping bij een boerderij. We slapen met de geluiden van paarden, ganzen en kippen om ons heen.
Vandaag gaan we een dagje rondrijden in de Kaap. Als we bij het Table Mountain National Park aankomen, blijkt dat het pas een paar minuten open is. Het is nog heerlijk stil. We rijden door het park naar Kaap de Goede Hoop. Fantastisch hoor om op het meest Zuid Westelijke puntje van Afrika te zijn.Daarna rijden we naar de parkeerplaats van Cape Point. We wandelen de berg op naar de oude vuurtoren. Deze vuurtoren was niet effectief, omdat hij vaak in de wolken zat.

We wandelen verder naar de punt, waar de nieuwe vuurtoren staat.Als we weer terug zijn bij de auto drinken we koffie met een hot cross bun. Dit is een soort krentenbol met een kruis erop, die hier in de tijd voor Pasen wordt gegeten. We rijden op ons gemak het park door. Apart om struisvogels bij de zee te zien rondstappen.

Inmiddels wordt het langzamerhand drukker, ook met fietsers. Sowieso valt ons op dat in de Kaapregio heel veel mensen wandelen, hardlopen, fietsen en surfen! De route langs de kust is mooi, maar ook erg druk. Het is zaterdag vandaag en veel mensen bezoeken het strand. In Boulders Bay stoppen we even. Ook hier zijn veel toeristen. Eigenwijs als we zijn volgen we niet de bordjes naar de Pinguïn kolonie. We vinden een klein baaitje waar geen mensen zijn, maar wel een paar Afrikaanse pinguïns. Het zijn zulke toffe dieren, vooral als ze voorbij waggelen.Daarna kijken we toch nog even bij de kolonie, waar heel veel jongen blijken te zijn.
Als we in Muizenberg aankomen, bellen we ons nichtje Alta en haar man Wynand. Ze zijn erg enthousiast dat we langs willen komen. Zo gezellig om hen te zien en het mooie appartement waar ze wonen. Schitterend uitzicht over Constantia en de Tafelberg. Leuk om te merken dat ze ons blog op de voet gevolgd hebben.
Na een gezellige middag rijden we over de berg terug naar de camping. Het is inmiddels bewolkt, hopelijk morgen niet, want we hebben nog een paar leuke plannetjes.

Als we opstaan regent het een beetje en het is helemaal bewolkt. We rijden naar Constantia waar we ons in een leuk restaurantje installeren. Via de bergpas gaan we een paar uur later terug naar onze camping. Het is inmiddels wat opgeklaard en we gaan lekker bij de tent zitten. Er zijn vervelendere manieren om de zondag door te brengen!

Het is maandag 14 maart, 7 uur. Het is helder weer en de lucht is strakblauw. We pakken snel de tent in, ontbijten en gaan op stap. We rijden via Chapmans peak naar de Tafelberg. Als we bij de gondel aankomen is het pas half negen en toch al behoorlijk druk. Bij harde wind is de gondel naar de Tafelberg gesloten. Dit was een paar dagen het geval en vandaag is het voor ‘t eerst weer mooi weer.
We lezen wat weetjes: de gondel is operationeel sinds 1929 en er zijn meer dan 24 miljoen bezoekers geweest. Het hoogste punt is Maclear’s Beacon, 1085 meter. Het wachten gaat zo snel en voor we ‘t weten kunnen we omhoog. Het is een mooie tocht naar boven, indrukwekkend om de enorme steile rotswanden te zien. Ze zijn er zelfs aan het abseilen. Pfff.

We genieten van het heldere weer, waardoor we prachtig uitzicht hebben. Ook Robbeneiland (waar Mandela gevangen heeft gezeten) is goed te zien.
We lopen boven op ons gemak rond.


We zijn niet meer gewend aan zoveel toeristen om ons heen en na een uurtje houden we het voor gezien en gaan we weer naar beneden.
We hebben de Tafelberg al eerder bezocht en mooie wandelingen op de top gemaakt, vandaar dit keer een kort bezoek. Er staat namelijk nog iets anders op het programma. We rijden opnieuw naar de Waterfront en parkeren achter het winkelcentrum. Eerst een lekker kopje koffie drinken. Dan naar het kantoortje van de helikoptervluchten, dat lijkt ons tof om hier te doen.
We boeken een vlucht voor ons 2’en: The Atlantico een rondje om de Tafelberg. We worden met een golfkarretje naar het heliplatform gebracht en  onze helikopter komt er al aan. We vertrekken een paar minuten later. Supergaaf!


Het weer is prachtig en er is weinig wind. De piloot wijst aan wat we beneden zien, maar we kunnen zelf vanuit de lucht ons heel goed oriënteren. We zien het stadion, de mooie witte stranden van Clifton Beach en Camps Bay, de bergketen van de Twaalf Apostelen en dan gaan we om de berg heen.

Daar ligt Hout Bay, we zien de wijnvelden van Constantia, de Universiteit en de paardenrenbaan.
Vanuit de lucht ziet alles er zo anders uit!


We genieten allebei enorm! Als we de ‘hoek’ omvliegen komen we bij de haven en zien we de Waterfront weer voor ons.
Wat was dit supercool om te doen! Tijdens de lunch op de Waterfront komen we bij van deze speciale ervaring. We besluiten via het wijngebied naar Franschhoek te rijden. We kamperen bij de Hollandse Molen, maar de naam is sfeervoller dan de camping zelf. Het uitzicht is echter magnifiek!
We komen graag nog een keer terug in de Kaapregio als we weer fit zijn, je kunt hier zo mooi wandelen, fietsen en paardrijden.


Voor meer foto’s zie map 63. South Africa in de gallery.

2 opmerkingen: