88 + 121 = 209


88 dagen hadden we nog te gaan voor ons vertrek......


Het zal niemand ontgaan zijn dat West-Afrika is getroffen door het Ebola virus. De naam Ebola komt van de gelijknamige rivier in Congo, waar in 1976 een uitbraak plaatsvond en Ebola voor het eerst herkend en aangetoond werd.

Het virus is via alle lichaams-sappen overdraagbaar. De meest waarschijnlijke bron van het virus zijn vleermuizen. Zij verspreiden het virus onder meer via hun ontlasting. Verschillende dieren in het Afrikaanse tropisch regenwoud kunnen zo met het virus besmet worden, zoals chimpansees, gorilla's en antilopen. Als mensen deze dieren slachten en eten, kunnen zij ook besmet worden door het virus. Aangezien er geen behandeling tegen het virus mogelijk is, zijn de meeste mensen die besmet raken ten dode opgeschreven. Er zijn de afgelopen tijd helaas al veel slachtoffers gevallen en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) verwacht dat de komende tijd dit aantal nog sterk zal stijgen. Een zeer tragische situatie dus.Veel respect en waardering hebben wij voor de medewerkers van Artsen zonder grenzen en andere hulporganisaties die met gevaar voor eigen leven de slachtoffers proberen te helpen.
"De tijd van vergaderen en plannen is voorbij. Het is tijd voor actie. Elke dag van inactiviteit betekent meer doden en het langzaam instorten van maatschappijen". In een emotionele boodschap roept Artsen Zonder Grenzen de wereldleiders op om meer te doen om het ebolavirus te stoppen.
Voor meer info: Artsen Zonder Grenzen

Gezien onze reisplannen, volgen wij de ontwikkelingen in deze regio op de voet. Een groot aantal grenzen zijn inmiddels gesloten en de nog Ebola-vrije landen weigeren de toegang aan mensen die in een land geweest zijn waar het virus wel voorkomt. Kortom, er is gewoon geen doorreis mogelijk. Daar komt bij dat wij een bepaald beeld hebben van hoe we willen reizen en in contact willen komen met de plaatselijke bevolking en dat is gezien de gezondheidsrisico's ook zeker niet mogelijk. We hebben dan ook besloten om onze reis enkele maanden uit te stellen en ons reisschema om te gooien.

...... 109 dagen komen erbij......


We zouden graag in maart 2015 onze auto verschepen van Durban naar Lissabon en vanaf 1 april 2015 met onze reis te beginnen. We hopen dan eerst uitvoerig in Europa te kunnen reizen en vervolgens via West-Afrika naar huis te kunnen rijden.

 ...... over 209 dagen is het zover!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten