"In de hand werken"

Regelmatig krijgen we de vraag waar we momenteel druk mee zijn, onze auto is toch klaar? Zeker! Toch zijn er altijd dingen te bedenken die verbeterd kunnen worden.....

Zo hadden we bijvoorbeeld vrij veel loze ruimten om het drawersystem heen. Het drawersystem is bekleed met vloerbedekking waar klittenband heel goed aan vastkleeft. Dus is Eef achter de naaimachine gaan zitten en heeft allerlei opbergvakken gemaakt.




Schoenen slingerden altijd los in de auto, maar nu dus niet meer ;-)


En het is ongelooflijk hoeveel opladers en snoertjes we bij ons hebben, fijn als dat ook een beetje
overzichtelijk terug te vinden is. Als je 24 uur per dag in je auto leeft, dan is het erg belangrijk dat alles een vaste en logische plek heeft (of als je Co heet, hihi).



Aangezien wij onze Prado op verschillende manieren kunnen gebruiken (met of zonder tent, met 2, 3 of 4 stoelen etc.) is het belangrijk dat alles demontabel is en handig in de garage opgeborgen kan worden. Afgelopen weken zijn we druk geweest met de uitbreiding van het roofrack. Zodra dit helemaal klaar is zullen we wat foto's plaatsen van de werkzaamheden en het resultaat. Door deze uitbreiding is het roofrack net te zwaar geworden voor Eef om boven haar hoofd op de auto te tillen. Na wat bloed, zweet en tranen realiseerden we ons dat we daar iets voor moesten verzinnen. Het makkelijkst zou zijn als we het roofrack in de garage aan het plafond konden hangen en dan op de auto konden laten zakken. Maar helaas is onze garage daar te laag voor (of de auto te hoog, 't is maar hoe je het bekijkt). Na wat denkwerk bedachten we om het roofrack aan twee punten aan de voorbalk van de garage op te takelen, de auto eronder te rijden en dan het roofrack erop te laten zakken. We hebben maar 26 centimeter ter beschikking, dus het was reuze spannend of het ging lukken...


Het takelsysteem hangt aan de balk, klaar om het roofrack op te takelen.


We takelen het roofrack omhoog


Het roofrack hangt klaar om op de auto te laten zakken


De verstelbare muurankers


Laatste inspectie, voor het moment van de waarheid


Hoera, het is gelukt!


6 opmerkingen:

  1. Ha Co en Evelyn,
    Wat zijn jullie toch twee uitvinders! De handige opbergvakken hebben we 'in het echt' al bij jullie gezien, maar nu ook weer deze oplossing voor het monteren van het roofrack. Super!
    X Frans & Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ja het was zo gezellig dat jullie er waren! Leuk dat jullie zo enthousiast zijn. Liefs, Co en Eef

      Verwijderen
  2. Wow!!! That is a nifty piece of design work!!!!! xx

    BeantwoordenVerwijderen