Welcome back in South Africa!

Heerlijk we zijn weer terug in ons eigen land, maar nog niet thuis....! Fantastisch om Zuid Afrika binnen te rijden in het Kgalagadi Transfrontier Park. Dit park ligt tussen Zuid Afrika, Namibiƫ en Botswana. Direct na de gate is het Mata mata kamp. We kunnen hier een nacht verblijven en een nacht in Twee Rivieren. We hebben geluk, want verder is het volgeboekt. Helaas slaat het geluk gauw om, want Co ziet een boom over het hoofd met achteruit rijden. Het achterlicht is stuk en het achterzijpaneel beschadigd. Vet balen!

We zetten onze tent op en gaan lekker relaxen. Het is erg warm, we zijn blij met het windje dat er staat en de schaduw die we hebben van een boom.
Voor zonsopkomst zijn we op pad. Zo mooi om de zon op te zien komen in deze omgeving. Als we staan te genieten, zien we opeens een kudde wildebeesten door de rivierbedding aan komen lopen. Schitterend!
We rijden verder en na een uurtje zien we allemaal auto’s staan. We vragen aan de achterste auto wat er aan de hand is. De man zegt: er zou een leeuw moeten liggen. We hebben geen zin om achteraan te gaan staan wachten en rijden door. Blijkt dat er 8 leeuwen langs de weg liggen; 3 mannetjes, 3 vrouwtjes en 2 jonkies.

We stoppen middenin en staan op een superplek en blijven 2 uur genieten!
We voelen ons allebei erg relaxed, dit park is zo’n heerlijke plek om te zijn. Als we langs een picknickplek komen, drinken we even een kopje koffie. Er is geen afzetting, dus je moet wel de omgeving in de gaten houden ondertussen. Het is een dagje genieten van de natuur,  grote groepen springbokken, gemsbokken, giraffen en vogels.

Voor de lunch bakt Co eieren met spek, heerlijk!
Als we langs een waterhole rijden, zijn er gemsbokken aan't drinken. Om hen heen zwermen honderden vlinders.
In de loop van de middag zien we bij een andere waterbak iets vreemds; het is zo warm dat een hyena in het water is gesprongen en lekker ligt af te koelen. Hij is zoooo lelijk!


We geven hem geen ongelijk, het is 39 graden – echt megawarm! Aan het eind van de middag zijn we op de camping in Twee Rivieren. We zetten de tent op en gaan eerst een lekkere koude douche nemen. Als we weer terug zijn bij de tent zien we een hele donkere onweerslucht aankomen. We gaan in het restaurant zitten om de foto’s van vandaag te bekijken. Het was een geslaagde dag!

Voor meer foto's zie map 63. South Africa in de gallery.

2 opmerkingen:

  1. Heel bijzondere foto's weten jullie keer op keer te maken. Echt mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oho mooi, daar willen de jongens ook naar toe e dan gaan wij mee :-)
    De foto's van de leeuwen zijn prachtig maar ook de opkomende zon achter de wilde beesten zou ik zo inlijsten!

    BeantwoordenVerwijderen