On it's way!


Gistermiddag zijn we naar de haven in Durban geweest. Deze haven is een van de grootste natuurlijke havens in de wereld. Sinds 1685 een belangrijke bevoorradingsplaats voor schepen en de drukste haven van Afrika. Er liggen tientallen boten, schepen, jachten en cruiseschepen. Als je op het strand of de boulevard loopt, dan zie je ook veel schepen voor anker liggen. Ze liggen te wachten tot ze de haven in mogen varen. Wij willen graag het schip zien waarmee onze auto/container naar Londen vaart. Al gauw zien we het schip liggen, maar iets te ver weg om goed te zien. We gaan een plaatsje zoeken om dichterbij te komen.
"Ons" schip heet Mol Proficiency.  Het laden is in volle gang. Erg interessant om te zien hoe met enorme kranen de containers een voor een op het schip terecht komen.


We vinden een mooi plekje vlakbij de plezierjacht haven, waar we op een pier lekker kunnen zitten in het zonnetje. Het vordert gestaag! Volgens planning zou het schip vanavond om 20.00 uur vertrekken, we zijn benieuwd of dat gebeurt want er staan nog zo weinig containers op! We eten bij de ingang van de haven (heel toepasselijk in een schip), mocht het schip op tijd vertrekken dan kunnen we hem daar zien. Maar helaas het is inmiddels 21.00 uur en er is niets verschenen. We rijden nog een keer langs de haven en zien aan de lichtjes dat hij er nog ligt. Op naar huis dan maar.


Vanochtend toen we wakker werden, meteen het schip opgezocht op www.marinetraffic.com. Een fantastische site waarop je alle schepen ter wereld kunt volgen, met beschrijvingen van de bestemming, lading etc. Als je Mol Proficiency invult op het zoekscherm (vessel/port, rechtsboven) dan zie je 'ons' schip. Om half acht zien we ineens beweging op het scherm, hij vertrekt !!! We zien de Proficiency de haven uitvaren.

Behouden vaart!

4 opmerkingen:

 1. Geweldig spectaculair lijkt me zo'n ervaring :-) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het zeker, een wereld die we niet kennen!

   Verwijderen
 2. Eindelijk mijn eerste Post Evelyn en Co. Ik heb zojuist mijn PC moeten formatteren en een schone installatie gedaan en zie,........Ik kan eindelijk iets schrijven na vele maanden van frustratie.
  Dus wens ik niet alleen de Mol Proficiency maar ook mijn PC een behouden vaart.....Liefs Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hopen wij ook Paul, gezellig om weer contact te hebben!

   Verwijderen