Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder (Lao-Tse)

Uiteraard is drinkbaar water (naast diesel) een primaire levensbehoefte als je aan't reizen bent. In onze auto hebben we een watertank van 80 liter water en op het dak een kleine jerrycan van 20 liter (voor wassen en koken). Hoe lang we daar mee doen is afhankelijk van hoeveel drinkbaar water we onderweg tegen komen. We zullen dus aan watermanagement ;-) moeten doen!

We hebben ons in allerlei oplossingen verdiept (reverse osmose, filtersystemen etc.) tot we het bedrijf Lifesaver ontdekten. Lifesaver heeft als bedrijfsfilosofie dat iedereen recht heeft op schoon drinkwater. Zij hopen met hun producten een einde te kunnen maken aan de 'waterarmoede' en zijn dus erg betrokken bij humanitaire hulp overal ter wereld. Zij maken een jerrycan die tot 15 nanometre filtert, dat is 0.015 microns. Het filter haalt alle bacterien, virussen, cysten en door water verspreide ziektekiemen uit het water. Een jerrycan bevat 18,5 liter water en je kan 20.000 liter water ermee filteren. Na de recente ramp in de Filipijnen heeft Lifesaver 3500 van deze jerrycans naar het rampgebied gestuurd, waardoor er daar 70 miljoen liter schoon drinkwater beschikbaar is gekomen!


Deze jerrycan lijkt ons ideaal om te gebruiken tijdens onze reis. Lifesaver is een Engels bedrijf en nu wil het toeval dat zij sinds kort ook een vestiging hebben in Zuid Afrika. Dus nu zou het niet ingewikkeld moeten zijn om een jerrycan te regelen in het nieuwe jaar! Wordt vervolgd...

Wil je meer lezen over Lifesaver producten, klik dan op het logo:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten